III CAMPIONATO DE ESPAÑA DE CLUBS DE HORSEBALL

CAMPEÓN  MASBATLLÓ MALLA
SUBCAMPEON    C.E.E.C. CARDEDEU
TERCER CLAS.   LA MURALLA ATLETICO

LA MURALLA DE VIGO

Dentro do marco da IV Feira do Cabalo e Feira do Touro Ecuextre 2012, que se realiza no recinto feiral de Badaxoz, disputouse o III Campionato de España Mixto de Clubs de Horseball

As xornadas disputáronse dentro da feira de noite e xogándose ás 12 da medianoite cunhas bancadas cheas a rebordar, para moitos dos espectadores era a primeira vez que vían este deporte, amenizado por un gran spiker fixo que preto dos 1.000 espectadores estivesen en tensión durante os dous encontros disputados.

Na xornada final o primeiro encontro que enfrontaba para o 3er e 4º posto á Muralla de Vigo e a Muralla Atlético, partido entre o primeiro e segundo clasificado da liga nacional galega, saía como favorito a este encontro a muralla de Vigo, encontro que empezou e acabou a primeira parte moi disputado cun tenteo curto para as ocasións que se viron sendo ou un 1 a 3 a favor da Muralla Atlético, na segunda parte a Muralla acusaron o cansazo cosa que aproveito os Atléticos para distanciarse no marcador e facer saltar a sorpresa ao gañar a muralla atlético por un resultado de 7 a 3.

Para o partido estelar da noite, encontro para o 1er e 2º posto e encontro que dá ao gañador a posibilidade de poder ir á próxima CHAMPION LEAGUE, que este ano se disputará na cidade francesa de SANT-LÔ na primeira quincena de Agosto, tiveron en litixio ao actual campión deste campionato e de todas as edicións anteriores e tamén actual campión de Europa o C.E.E.C de Cardedeu, tamén actual campión da liga nacional catalá contra o equipo de MAIS BATLLÓ MALLA actual subcampión da liga nacional catalá, este encontro é o mesmo que se disputou durante as últimas 2 edicións, co mesmo resultado de vitoria do equipo do C.E.E.C.

O CEEC empezou o encontro moi dubitativo cometendo moitos erros, feito que aproveitou Malla para empezar a marcar distancias no marcador cun 2 a 0, o CEEC espertou do letargo co que empezou o encontro e en pouco menos de 2 min remontou o partido subindo no marcador un 2 a 3 a favor deles, chegando á finalización desta primeira parte cun axustado 4 a 3 a favor do CEEC de Cardedeu.
A segunda parte empezou identicamente igual como o fixo a primeira, cun letargo por parte do actual campión de Europa e cun equipo de Malla cunhas ganas de marcar distancias, feito que provoco esta vez coa igualación do encontro e a distanciación por dous goles, que foron mantendo durante todo o encontro, ata que nos últimos compases do partido na última posesión, conseguiron aumentar a 3 goles de diferenza deixando ao CEEC que só marcase nesta segunda parte un só gol e dándolles así a vitoria por un resultado de MAIS BATLLÓ MALLA  8  C.E.E.C. de Cardedeu  5, materializando así a segunda sorpresa da noite.

·         Máximo goleador: ADRIÀ VELASCO PARRAMON

Finalizou O Campionato coa repartición de trofeos a mans do presidente da Federación Hípica de Estremadura D. Ignacio da Igrexa e do Vogal de Horseball da Real Federación Española